Huidplekjes, reden voor zorgen?

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
Jaarlijks krijgen meer dan 51.000 mensen in Nederland te horen dat ze huidkanker hebben.
Onverstandig zongedrag is de grootste boosdoener, wanneer je in je jeugd verbrand wordt de kans op huidkanker verdubbelt.

De meest voorkomende huidkanker is basaalcelcarcinoomkanker, dit is de minst kwaadaardige vorm van huidkanker en de kans op uitzaaiingen is klein. De groeiwijze van een basaalcelcarcinoom is langzaam. Wel is het wel belangrijk om het te behandelen voordat het dieper in de huid gaat groeien.

Meer dan alleen een schoonheidsspecialiste

Uiteraard let ik bij mijn klanten in de salon ook op verdachte plekjes en wanneer ik het niet vertrouw stuur ik ze door naar de dermatoloog.

Een maand geleden was er bijvoorbeeld een klant bij mij in de salon voor een gezichtsbehandeling. Tijdens het bekijken van de huid viel mij een plekje op wat ik niet helemaal vertrouwde.
Ik heb haar geadviseerd om een afspraak te maken met een dermatoloog. Dit is onlangs gebeurd en inmiddels is het plekje ook weggehaald.

Bij Beauty INC. denken we aan jouw welzijn

Wat toch even leuk is om in dit blog te vermelden is dat de dermatoloog erg content was met de oplettendheid van de schoonheidsspecialiste.
Over twee weken krijgt mijn klant de uitslag. Ik ben erg benieuwd, dus wordt vervolgd…………………

Heb je ook een plekje wat je niet helemaal vertrouwd, twijfel niet en maak een afspraak bij je huisarts of dermatoloog.

En lig je regelmatig bij mij in de stoel, dan mag je er altijd van uitgaan dat de huid goed wordt gecontroleerd!

Liefs,
Lisan